HemOm föreningenOm boendetOm Röda bergenÖverlåtelseinformationNy medlemKontaktuppgifterNyheterSökLogga in (endast för styrelsen)
Postbox
Lägenheternas säkerhetsdörrar saknar brevinkast. I samtliga trapphus finns i stället postboxar installerade. Vid postutdelningen öppnar brevbäraren hela fronten på boxsektionen, vilket innebär att även relativt stora försändelser – t.ex. bokpaket – kan delas ut i boxarna.

Servicebox
I samtliga uppgångar utom Rödabergsgatan 5 och 7 finns utöver medlemmarnas med namn uppmärkta postfack även en s.k. servicebox. Denna är ungefär dubbelt så hög (men lika djup) som medlemmarnas postfack och är avsedd för försändelser som är så pass stora att de inte ryms i postfacken. Att det nu finns serviceboxar innebär alltså att man som mottagare kan få även skrymmande paket utdelade till sin adress och inte ens i sådana fall behöver gå till postens utlämningsställe för att hämta dem. Utdelningen av skrymmande paket går till på följande sätt: Inne i serviceboxen ligger en nyckel. Efter att ha placerat paketet i serviceboxen lämnar brevbäraren denna nyckel i postfacket för den medlem som paketet är adresserat till. Finner man en nyckel i sitt postfack, ska man således dra slutsatsen att man har ett paket att hämta i serviceboxen. När paketet hämtats ska man stänga och låsa serviceboxen och därefter lämna tillbaka nyckeln genom springan i serviceboxens överkant. Det är viktigt att man genast hämtar sitt paket och återställer nyckeln på det sätt som nu beskrivits. Om paketet ligger kvar i serviceboxen när ett nytt paket ska lämnas där, tar brevbäraren tillbaka det gamla paketet och aviserar det för avhämtning på utlämningsstället. (Och samtidigt flyttas naturligtvis serviceboxnyckeln och läggs i det postfack som hör till det nya paketets mottagare.)

Tidningsutdelning
Morgontidning delas ut i den klämma som finns omedelbart utanför respektive lägenhetsdörr.
Uppdaterat 2023-11-16
Utskriftsvänlig sida
Om boendet
Gemensamma anläggningar
Postutdelning
Dörrar och lås
Sophantering m.m.
Boendeparkering
Autogiro
Rutiner vid renovering
Andrahandsupplåtelse
Bostadsrättsföreningen Verdandi 42 • verdandi42.se •
Provided by Webforum